FABU presenterer musikalen «Annie»

Fagertun barne- og ungdomsteater (FABU) er i full gang med øving til årets forestilling. I mars ønsker de velkommen til Skogglimt med musikalen om barnehjemsjenta Annie. Mange kjenner historien om Annie, blant annet gjennom FABU´s tidligere oppsetning av samme stykke i 1996 og i 2009.

«Annie» er en amerikansk musikal fra 1977, basert på tegneserien Little OrphanAnnie av Harold Gray. Musikalen hadde premiere på Broadway, hvor den har blitt spilt flere tusen ganger.

Handlingen er lagt til USA i 1933, da det var harde tider. Den mest kjente sangen fra musikalen er «Tomorrow», en sang som ga en tro på bedre tider i depresjonstidens pessimisme. Musikalen har også blitt filmatisert flere ganger, og er blitt en klassiker på både lerret og teater.

Under øvingene på grendehuset i Søndre Oppdalen går det hett for seg. Begge deler kan koste både svette og blod, selv om det hele skal foregå i trygge rammer. I en musikal som «Annie» kan man også være sikker på at tårene heller ikke er langt unna. Allerede på øvelser før jul måtte instruktør Audhild Haugestøl Strømnes fram med lommetørklede under en av Annies sanger.

– Annie er en jente på 11 år, som bor på et barnehjem. Hun ønsker veldig å finne igjen foreldrene sine, som satte henne i en kurv på barnehjemstrappa da hun var baby. Det var stor fattigdom i USA på den tida, og på barnehjemmet er det mange barn i samme situasjon som Annie, forteller instruktøren. – Det blir dramatikk når mangemilliardæren Oliver Warbucks, spilt av Emil Edvardsen, utlover en stor pengesum til dem som kan finne Annies foreldre. Annie spilles av Jenny Nordhagen, forteller instruktøren videre. Emil og Jenny går på Lunner barneskole, men det er med elever fra barne- og ungdomsskoler fra alle de tre Hadelands-kommunene. Noen av elevene er også dra dramalinja på Hadeland videregående, og i alder spenner de helt fra 10 til 18 år.

Dette året er både Kine Vik Erstad og Monika Egeland Hammer med som sang instruktører, Linda Brunstad fra Good Vibe har koreografi, og Lasse Friborger scenekampinstruktøren. Fabuer som alltid et tett samarbeid mellom profesjonelle krefter, og en ivrig og erfaren foreldregruppe. Flere av skuespillerne begynner å få lang erfaring å scenen, med både teater, sang og dans.

Arrangementet er utsatt til høsten 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *